Gaina cu legume

Printeaza

Gaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, ciuperci, costita, boia, arpagic, smantana, cartofi, rosii, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Gaina cu legume

  • 1 găină de peste 1,5 kg
  • 150 g morcovi
  • 150 g ţelină
  • 300 g ciuperci
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 200 g arpagic
  • 3 linguri cu smântână
  • 200 g cartofi
  • 200 g roşii
  • mărar verde
  • 150 ml ulei sau unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine şi apoi puneţi-o la cuptor într-un vas adânc, cu sare, puţin piper boabe, ulei şi 1 pahar cu apă.

După 40-45 dd minute adăugaţi în acelaşi vas toate legumele tăiate julienne. Puneţi de asemenea costiţa, roşiile tăiate în cuburi mici, cartofii la fel, arpagicul, boiaua şi 1 l de supă sau de apă.

Daţi din nou vasul la cuptor pentru 70-75 de minute. Scoateţi găina, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o pe platou.

Lăsaţi apoi ca legumele să mai fiarbă 5 minute cu smân­tână şi mărar tocat. Cu acestea garnisiţi găina (bucăţile) de pe platou.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.