Gaina cu legume
PrinteazaGaina cu legume din: gaina, morcovi, telina, ciuperci, costita, boia, arpagic, smantana, cartofi, rosii, marar, ulei, sare, piper.
- 1 găină de peste 1,5 kg
- 150 g morcovi
- 150 g ţelină
- 300 g ciuperci
- 150 g costiţă afumată
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 200 g arpagic
- 3 linguri cu smântână
- 200 g cartofi
- 200 g roşii
- mărar verde
- 150 ml ulei sau unt
Mod de preparare:
Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine şi apoi puneţi-o la cuptor într-un vas adânc, cu sare, puţin piper boabe, ulei şi 1 pahar cu apă.
După 40-45 dd minute adăugaţi în acelaşi vas toate legumele tăiate julienne. Puneţi de asemenea costiţa, roşiile tăiate în cuburi mici, cartofii la fel, arpagicul, boiaua şi 1 l de supă sau de apă.
Daţi din nou vasul la cuptor pentru 70-75 de minute. Scoateţi găina, tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o pe platou.
Lăsaţi apoi ca legumele să mai fiarbă 5 minute cu smântână şi mărar tocat. Cu acestea garnisiţi găina (bucăţile) de pe platou.
Pofta buna!