Gaina cu prune
PrinteazaGaina cu prune
- 1 găină fartă
- 700 g prune uscate
- 1 lingură unt sau untură
- 2 ceşti apă
- 1/2 lămîie
- 2 linguri făină
- 6 bucăţele de zahăr
- sare
Mod de preparare:
Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu apă caldă.
Lăsăm să fiarbă sosul ; dacă este prea gros, adăugăm cîte puţină apă fiartă. Punem prunele în sos şi lăsăm cratiţa la foc domol.
Adăugăm zahăr ars şi zahăr, după gust. Cînd prunele s-au umflat, adăugăm bucăţile de găină fiartă, felii de lămîie fară coajă şi fără sîmburi şi lăsăm să fiarbă 20 minute.
Se poate pregăti şi cu găină nefiartă, procedînd ca la mîncarea de gutui.
Pofta buna!