Gaina cu rosii si orez
PrinteazaO reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov, usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 găină de curte
- 1 ceapă
- 1 tijă de ţelină
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g pulpă de roşii
- 1 lingură pastă de tomate (concentrat)
- 2 1 supă de găină
- 450 g orez pentru risotto
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie găina bucăţi, îndepărtând pielea în exces (de la gât şi de la târtiţă). Toacă ceapa, ţelina, morcovul, usturoiul şi pătrunjelul, apoi căleşte-le uşor într-o tigaie mare cu ulei încins.
Adaugă bucăţile de găină, dă focul mai mare şi prăjeşte-le circa 10 minute, întorcându-le pe toate părţile. Adaugă pulpa de roşii şi pasta de tomate diluată cu puţină supă, pune sare şi piper, după gust, acoperă vasul cu un capac şi fierbe-le 30 de minute.
Când găina este bine fiartă, scoate-o din sos şi pune-o într-un alt vas, toarnă peste ea puţin sos, acoperă cu folie de aluminiu şi ţine-o la cald.
Spală orezul şi pune-1 în sos, adaugă supa şi lasă-1 să fiarbă. Când este fiert, aranjează orezul pe un platou şi pune în centru carnea. Preparatul se serveşte cald.
Gaina cu rosii si orez
Poftă bună!