Gaina cu rosii si orez

Printeaza

O reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov, usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina, orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Gaina cu rosii si orez

  • 1 găină de curte
  • 1 ceapă
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 morcov
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g pulpă de roşii
  • 1 lingură pastă de tomate (concentrat)
  • 2 1 supă de găină
  • 450 g orez pentru risotto
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie găina bucăţi, îndepărtând pielea în exces (de la gât şi de la târtiţă). Toacă ceapa, ţelina, morcovul, usturoiul şi pătrunjelul, apoi căleşte-le uşor într-o tigaie mare cu ulei încins.

Adaugă bucăţile de găină, dă focul mai mare şi prăjeşte-le circa 10 minute, întorcându-le pe toate părţile. Adaugă pulpa de roşii şi pasta de tomate diluată cu puţină supă, pune sare şi piper, după gust, acoperă vasul cu un capac şi fierbe-le 30 de minute.

Când găina este bine fiartă, scoate-o din sos şi pune-o într-un alt vas, toarnă peste ea puţin sos, acoperă cu folie de aluminiu şi ţine-o la cald.

Spală orezul şi pune-1 în sos, adaugă supa şi lasă-1 să fiarbă. Când este fiert, aranjează orezul pe un platou şi pune în centru carnea. Preparatul se serveşte cald.

Gaina cu rosii si orez

Gaina cu rosii si orez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.