Gaina cu untura si gutui
PrinteazaO reteta simpla de gaina cu untura si gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare si apa.
- 1 găină
- 1 kg gutui
- 200 g untură
- 2 linguri faină
- 1 linguriţă zahăr
- sare, după gust
- 2 pahare apă
Mod de preparare:
Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărează şi se lasă să se zvânte de apă. Se prăjesc bucăţile de carne într-o cratiţă cu untură fierbinte şi se scot pe o farfurie. In untura rămasă se pune făina şi se prepară un rântaş bine rumenit.
Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă. Se adaugă bucăţile de carne şi se mai lasă la fiert încă o jumătate de oră. Gutuile se curăţă de samburi, apoi se taie felii în forma celor dc portocală şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei bine încins, la foc iute.
Când capătă o culoare roşiatică, se adaugă peste carnea pe jumătate fiartă. Se completează cu sare şi zahărul pus înainte la fiert în puţină apă şi sc lasă la foc mic până ce carnea este bine pătrunsă.
Poftă bună!