Gaina cu vinete

Printeaza

Gaina cu vinete din: carne de gaina, rosii, ulei, vinete, faina, usturoi, patrunjel, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Gaina cu vinete

  • 1,2 kg carne de găină
  • 600 g roşii
  • 120 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1,5 kg vinete
  • 100 g făină
  • 4-5 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-o şi înăbuşiţi-o în ulei. Când carnea este gata, scoateţi-o în alt vas şi, în sosul rămas, căliţi făina şi ceapa tocată mărunt. Stingeţi cu supă ori cu apă.

Puneţi apoi aici roşiile curăţate de pieliţe, tăiate în cuburi mici şi fierbeţi-le 30 de minute. Strecuraţi acest sos peste came şi puneţi-l la fiert.

Separat, tăiaţi vinetele cu coajă în rondele, săraţi-le, lăsaţi-le 15 minute, spălaţi-le şi stoarceţi-le, presându-le între palme.

Daţi apoi vinetele prin făină, înăbuşiţi-le în puţin ulei şi când carnea este aproape gata, puneţi vinetele peste carne, usturoiul tocat fin şi puţină apă. Daţi vasul la cuptor.

Decorati cu pătrunjel tocat fin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.