Gaina cu fasole verde

Printeaza

Gaina cu fasole verde din: gaina, fasole verde, smantana, ceapa, faina, unt.

 

Ingrediente:

  • o găină
  • 1 kg fasole verde
  • 2-3 linguri smântână
  • o ceapă
  • o linguriţă făină
  • unt sau untdelemn

 

Mod de preparare Gaina cu fasole verde:

Se spală găina, se taie bucăţi şi se pune să se rumenească cu grăsime şi cu ceapa tocată.

Apoi se adaugă apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă.

Se curăţă fasolea, se spală şi se lasă în apă, pe foc, să dea în câteva clocote.

După ce s-a opărit, se scurge de apă şi se pune peste găină, unde se lasă să fiarbă.

După ce carnea şşi fasolea sunt bine fierte, se adaugă smântână amestecată ciu făină şi se lasă să mai dea în două-trei clocote.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.