Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]
Gaina in foaie de taitei
PrinteazaGaina in foaie de taitei din: carne de gaina, piept de porc, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, patrunjel, taitei, faina, sare, piper.
- 1, 4 kg carne de găină
- 200 g piept afumat de porc
- 300 g ciuperci
- sare
- piper
- o ceapă
- sos englezesc Worcester
- 1/2 lingură pastă de roşii
- pătrunjel verde
- o foaie de tăiţei sau aluat fraged
- 1 lingură cu făină
Mod de preparare:
Curăţaţi, treceţi prin flăcări apoi spălaţi foarte bine găina sau 2 pui.
Curăţaţi carnea de pe oase, sotaţi-o cu ceapă tocată, pieptul şi ciupercile tăiate julienne.
Adăugaţi o lingură de făină, lăsaţi totul pe foc domol 20 de minute cu 1/4 l supă, după care potriviţi de sare şi de piper după gust.
Intindeţi pe planşetă foaia de tăiţei, peste care puneţi sote-ul cu pastă de roşii şi verdeaţă tocată fin.
Adăugaţi tocătură şi acoperiţi-o ca pe un drob.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rasol de gaina in sos de hrean
Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină […]
Gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: […]
Pofta buna!