Gaina cu galuste si smantana

Printeaza

Gaina cu galuste si smantana din: carne de gaina, boia, ceapa, faina, oua, unt, smantana, sare.

 

Ingrediente:

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 1 linguriţă cu boia de ardei iute
  • sare
  • 2 cepe
  • 150 g făină
  • 2 ouă
  • 150 g unt
  • 200 g smântâna

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în 12 bucăţi egale, sotaţi-le cu ceapa tocata şi lăsaţi-le să fiarbă 35 de minute cu 1/2 l supă sau apa, boia şi 1/2 lingură de făină.

Pregătiţi pentru preparat găluşte din: 150 g făină, 2 oua, sare, puţină apă şi 50 g unt.

Omogenizaţi amestecul, faceţi găluşte pe care le fierbeţi în apă cu sare.

Strecuraţi-le apoi şi încălziţi-le în unt. La masă, aduceţi şi smântână în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.