Gaina cu galuste

Printeaza

Gaina cu galuste

Ingrediente:

  • 1,500 kg găină
  • 1 linguriţă boia dulce
  • sare
  • 2 cepe
  • 150 g faină
  • 2 oua
  • 150 g unt sau margarină
  • 200 g smantană

 

Mod de preparare:

Gaina cu galuste: Carnea se taie in 12 bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, se fierb circa 35 minute cu 1/2 1 supă sau apă, boia, 1/2 lingură făină.

Se serveşte cu găluşte (din 150 g făină, 2 ouă, sare, puţină apă, 30 g unt, se amestecă, se fac găluşte, se fierb în apă cu sare, se strecoară şi se încălzesc în unt).

Smantana se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu ma omor dupa galuste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.