Gaina in sos de miere
PrinteazaGaina in sos de miere din: file de gaina, sare, piper, oua, faina, ulei, miere, mustar, otet.
- 4 fileuri de găină
- sare
- piper
- 2 ouă
- 2-3 linguri de făină
- ulei de măsline pentru prăjit
- 50 g miere
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 1 linguriţă de oţet de sherry
Mod de preparare:
Fileurile de găină se taie cubuleţe de cca 2,5 x 2,5 cm şi se pun într-un bol. Se asezonează cu sare şi cu piper.
Se sparg ouăle în bol şi se amestecă cu carnea. Peste mix se presară făina şi se amestecă. Se adaugă făină, până când carnea nu mai se desprinde.
Uleiul de măsline se cinge într-o tigaie, în care se prăjeşte apoi carnea circa 15 minute. Se amestecă din când în când.
Se ia tigaia de pe aragaz şi se condimentează amestecul cu sare şi cu piper. Se amestecă intr-un sos mierea, muştarul şi oţetul de sherry şi se serveşte împreună cu carnea.
Gaina in sos de miere
Pofta buna!