Gaina in sos de rosii

Printeaza

Gaina in sos de rosii din: gaina, unt, rosii, zahar, vin, ceapa.

Ingrediente:Gaina in sos de rosii

  • 0 găină
  • o lingură unt sau 2 linguri untdelemn
  • 1 kg roşii
  • o linguriţă zahăr
  • 2 linguri vin
  • o ceapă

 

Mod de preparare:

Se taie găina în bucăţi care se pun să se rumenească înăbuşit în unt sau untdelemn cu ceapa tocată. Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să fiarbă.

Roşiile se sspală şi se pun la fii apoi se dau prin sită. Când carnea este aproape fiartă, toarnă sosul de roşii şi se adaugă puţin zahăr, sare şi dc linguri cu vin.

Se lasă să mai fiarba până scade şi rămâne carnea într-un sos gros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.