Gaina cu legume si smantana
PrinteazaGaina cu legume si smantana din: gaina, slanina, arpagic, morcovi, praz, vin, mustar, smantana, unt.
- o găină
- 100 g slănină
- 12 arpagicuri
- 2 morcovi
- 2 fire praz
- 2 linguri vin
- o lingură muştar
- o lingură smântână
- o lingură unt (untdelemn)
Mod de preparare:
Se curăţă găina, se sărează şi se îmbracă în feliuţe subţiri de slănină care se leagă cu aţă. Legumele se curăţă, se taie felii şi se pun împreună cu găina într-o cratiţă cu puţin unt (untdelemn), se toarnă supă de pasăre sau apă şi se dă la cuptor.
După o oră şi jumătate este gata şi atunci se toarnă vinul, smântână, muştarul şi se mai lasă să mai dea un clocot.
Se scoate aţa, se îndepărtează feliile de slănină şi se serveşte.
Pofta buna!