Gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: […]
Gaina machedoneasca
PrinteazaGaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare.
- 1 găină
- 1 căpăţână usturoi
- 1 lingură untură (untdelemn)
- 400 g brânză (ori caşcaval)
- 200 g şuncă afumată
- 4 ouă
- 200 ml lapte acru (iaurt)
- piper
- cimbru
- busuioc
- 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca)
Mod de preparare:
Găina se fierbe, împreună cu măruntaiele se toacă pastă usturoiul.
Se dezosează carnea, se toacă totul bucăţi mici cu cutitul .
Se unge o tavă cu grăsime şi se aşază jumătate din carn.
Se presară cu usturoi, piper, cimbru, busuioc.
Se acoperă bine cu straturi de brânză rasă, bucăţele de şuncă şi iar brânză rasă, apoi carnea care a rămas.
Se presară iar mirodeni. Se bat ouăle cu laptele şi se toarnă peste carne.
Va sta în cuptor cam 1 ceas, la foc mic.
Pofta buna!
poate iti place si:
Gaina umpluta cu ficat
Gaina umpluta cu ficat din: gaina, ficat, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei de masline sare piper […]
Pofta buna!