Gaina cu menta si usturoi

Printeaza

Gaina cu menta si usturoi din: gaina, sare, piper, menta, usturoi, branza de vaca, unt, vin alb, supa de pui.

Ingrediente:Gaina_cu_menta_si_usturoi

  • 1 gaina (circa 1 kg)
  • sare
  • piper
  • 1 legatura menta
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g branza grasa de vaca
  • 1 lingura unt
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml supa de pui

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200° C. Se spală găina, se şerge, se sărează şi se piperează pe dinăuntru şi pe dinafară.

Se spală menta şi jumătate se toacă. Se toacă usturoiul şi se amestecă împreună cu brânză de vaci, mentă, sare şi piper.

Cu mâna, se introduce această compoziţie între pielea şi carnea găinii. Se aşază în acest loc şi restul de mentă.

Găina se pune în tavă şi se coace timp de cca 15 min. Găina se unge cu unt topit.

Temperatura din cuptor se reduce la 175° C. Se toarnă în tavă vin şi supă şi se mai dă o dată la cuptor; se coace încă 40 min. Găina se serveşte cu legume şi frunze de mentă.

Gaina cu menta si usturoi

Gaina_cu_menta_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Gaina umpluta cu ficat

Gaina umpluta cu ficat

Gaina umpluta cu ficat din: gaina, ficat, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina 4 ficatei de pasare 100 g unt 1 ceapa 300 g ciuperci 1 cartof mic 1 ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.