Gaina cu pilaf

Printeaza

Gaina cu pilaf din: carne de gaina, orez, unt, sofran, chimen, cascaval, sos, sare.

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de găină
  • 250 g orez
  • 200 g unt
  • sare
  • 10 g şofran
  • 10 g chimen
  • 50 g caşcaval
  • sos suprem

 

Mod de preparare Gaina cu pilaf:

Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine, apoi tăiati-o în 8 bucăţi egale.

Dezosaţi-le cu atenţie, după care sotaţi-le în puţin unt, apoi puneţi-le la fiert într-un vas cu 1 1/4 l apă şi o linguriţă de sare.

Când apa a scăzut la jumătate, adăugaţi şofranul, chimenul, untul şi orezul spălat. Lăsaţi să clocotească încet, sub capac, 25 de minute.

Aduceţi preparatul la masă, împreună cu sos suprem şi sos de roşii.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.