Gaina cu pilaf
PrinteazaGaina cu pilaf din: carne de gaina, orez, unt, sofran, chimen, cascaval, sos, sare.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de găină
- 250 g orez
- 200 g unt
- sare
- 10 g şofran
- 10 g chimen
- 50 g caşcaval
- sos suprem
Mod de preparare Gaina cu pilaf:
Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine, apoi tăiati-o în 8 bucăţi egale.
Dezosaţi-le cu atenţie, după care sotaţi-le în puţin unt, apoi puneţi-le la fiert într-un vas cu 1 1/4 l apă şi o linguriţă de sare.
Când apa a scăzut la jumătate, adăugaţi şofranul, chimenul, untul şi orezul spălat. Lăsaţi să clocotească încet, sub capac, 25 de minute.
Aduceţi preparatul la masă, împreună cu sos suprem şi sos de roşii.
Pofta buna!