Gaina rasol cu sos provensal

Printeaza

Gaina rasol cu sos provensal din: gaina, apa, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei, sare, piper, ulei, oua, otet, lamaie, mustar, zahar, ierburi de Provence.

Ingrediente:Gaina rasol cu sos provensal

  • 1 găină de aproximativ 1 1/2 kg
  • 4 I apă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • sare
  • boabe de piper
  • 1 pătrunjel verde

Pentru sos:

  • 200 ml ulei de măsline
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 ml oţet sau zeamă de lămăie
  • 1 linguriţă muştar
  • sare
  • 1 1/2 linguriţă zahăr
  • 1 1/2 linguriţ ierburi de Provence

 

Mod de preparare:

Cureti găina, o spel şi o pui la fiert în apă fierbinte. Indepărtezi spuma, sarezi apa şi adaugi zarzavatul curătat şi spălat.

Laşi şă fiarbă la foc mic, timp de 3 ore.

Când carnea e aproape fiartă şi se desprinde de oase, pregăteşti sosul. Mixezi gălbenuşurile împreună cu muştarul şi zahărul.

Torni câte putin ulei şi continui să mixezi până il încorporezi pe tot.

Subtiezi sosul cu otet sau zeamă de lămâie, îl sărezi şi îl condimentezi cu ierburi de Provence.

Vei obtine un sos gros, care se tine de telurile mixerului. Păstrezi sosul la rece până pregăteşti carnea.

Porţionezi carnea fiartă de găină şi o aduci la masă alături de sosul rece provensal.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa

Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa din: gaina, morcovi, ceapa, cartofi, radacina de telina, usturoi, taietei de casa, apa, sare, piper, ulei de masline. Ciorba este un preparat traditional, cu arome bogate si textura reconfortanta care te va incalzi in cele mai reci zile. Aceasta reteta aduce impreuna gustul savuros al carnii de gaina, […]

 

 

Gaina cu masline verzi

Gaina cu masline verzi

Gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.