Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa din: gaina, morcovi, ceapa, cartofi, radacina de telina, usturoi, taietei de casa, apa, sare, piper, ulei de masline. Ciorba este un preparat traditional, cu arome bogate si textura reconfortanta care te va incalzi in cele mai reci zile. Aceasta reteta aduce impreuna gustul savuros al carnii de gaina, […]
Gaina rasol cu sos provensal
PrinteazaGaina rasol cu sos provensal din: gaina, apa, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ardei, sare, piper, ulei, oua, otet, lamaie, mustar, zahar, ierburi de Provence.
- 1 găină de aproximativ 1 1/2 kg
- 4 I apă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- sare
- boabe de piper
- 1 pătrunjel verde
Pentru sos:
- 200 ml ulei de măsline
- 2 gălbenuşuri
- 50 ml oţet sau zeamă de lămăie
- 1 linguriţă muştar
- sare
- 1 1/2 linguriţă zahăr
- 1 1/2 linguriţ ierburi de Provence
Mod de preparare:
Cureti găina, o spel şi o pui la fiert în apă fierbinte. Indepărtezi spuma, sarezi apa şi adaugi zarzavatul curătat şi spălat.
Laşi şă fiarbă la foc mic, timp de 3 ore.
Când carnea e aproape fiartă şi se desprinde de oase, pregăteşti sosul. Mixezi gălbenuşurile împreună cu muştarul şi zahărul.
Torni câte putin ulei şi continui să mixezi până il încorporezi pe tot.
Subtiezi sosul cu otet sau zeamă de lămâie, îl sărezi şi îl condimentezi cu ierburi de Provence.
Vei obtine un sos gros, care se tine de telurile mixerului. Păstrezi sosul la rece până pregăteşti carnea.
Porţionezi carnea fiartă de găină şi o aduci la masă alături de sosul rece provensal.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de Gaina cu Taietei de Casa
Gaina cu masline verzi
Gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare. Ingrediente: carne de gaina 4 linguri ulei 200 g măsline verzi 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: […]
Pofta buna!