Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

Printeaza

Gaina umpluta cu bacon si carne de porc din: 2 cepe, 200 g carne tocată de porc, 75 g bacon, măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă), 2 gălbenuşuri, 100 g unt, sare, piper, nucşoară, paprika, 1 pahar de coniac sau vin, 100 ml zeamă de carne, 100 g unt, pătrunjel tăiat fin.

Ingrediente:Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

  • 2 cepe
  • 200 g carne tocată de porc
  • 75 g bacon
  • măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă)
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • paprika
  • 1 pahar de coniac sau vin
  • 100 ml zeamă de carne
  • 100 g unt
  • pătrunjel tăiat fin

 

Mod de preparare

Căleşte ceapa tăiată mărunt, carnea de porc, baconul, măruntaiele de la găină în puţin unt sau ulei de măsline. In amestecul de mai sus, adaugă gălbenuşurile, sarea, piperul, nucşoara, paprika şi pătrunjelul tocat fin.

Spală găina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gât cu două scobitori. Unge o tavă sau un vas de lut cu unt.

Coase găina sau prinde-o cu scobitori la capăt. Toarnă zeama de carne în tavă.

Dă la cuptor şi lasă cam 90 de minute. Toarnă coniacul/vinul. Lasă la cuptor încă o oră (până când se rumeneşte). Cu 15 minute înainte de final, pune câteva felii de măr deasupra.

Când este gata, aşaz-o pe un platou, cu felii de măr.

 

Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

Gaina umpluta cu bacon si carne de porc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.