Gaina umpluta cu bacon si carne de porc
PrinteazaGaina umpluta cu bacon si carne de porc din: 2 cepe, 200 g carne tocată de porc, 75 g bacon, măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă), 2 gălbenuşuri, 100 g unt, sare, piper, nucşoară, paprika, 1 pahar de coniac sau vin, 100 ml zeamă de carne, 100 g unt, pătrunjel tăiat fin.
- 2 cepe
- 200 g carne tocată de porc
- 75 g bacon
- măruntaiele de la găină (pipotă, ficat inimă)
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
- paprika
- 1 pahar de coniac sau vin
- 100 ml zeamă de carne
- 100 g unt
- pătrunjel tăiat fin
Mod de preparare
Căleşte ceapa tăiată mărunt, carnea de porc, baconul, măruntaiele de la găină în puţin unt sau ulei de măsline. In amestecul de mai sus, adaugă gălbenuşurile, sarea, piperul, nucşoara, paprika şi pătrunjelul tocat fin.
Spală găina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gât cu două scobitori. Unge o tavă sau un vas de lut cu unt.
Coase găina sau prinde-o cu scobitori la capăt. Toarnă zeama de carne în tavă.
Dă la cuptor şi lasă cam 90 de minute. Toarnă coniacul/vinul. Lasă la cuptor încă o oră (până când se rumeneşte). Cu 15 minute înainte de final, pune câteva felii de măr deasupra.
Când este gata, aşaz-o pe un platou, cu felii de măr.
Gaina umpluta cu bacon si carne de porc
Pofta buna!