Gaina umpluta cu ficat si ciuperci
PrinteazaGaina umpluta cu ficat si ciuperci din: ficat de pasare, patrunjel, ciuperci, tarhon, rozmarin, piper, busuioc, curry, gaina.
Pentru blat:
- 250 g ficat de pasăre
- 2 legături de pătrunjel
- 250 g ciuperci prăjite
- 1 linguriţă tarhon
- 1 linguriţă rozmarin
- 1 linguriţă piper negru măcinat
- 3 linguriţe busuioc
- 1 linguriţă şi jumătate curry
- 1 găină de maxim 2 kg
Mod de preparare:
Prăjeşti mai întâi ficatul şi apoi îl dai prin maşina de tocat împreună cu pătrunjelul, spălat şi mărunţit şi cu ciupercile prăjite. Amesteci compoziţia cu o lingură de lemn. Compoziţia pentru umplutură o introduci în găină, după care coşi găina cu aţă de bucătărie.
Ungi găina cu ulei şi o pui într-o tavă, în mijlocul cuptorului preîncălzit cu 1/2 oră înainte. După 3/4 oră, opreşti cuptorul, aşezi găina pe un platou pregătit cu frunze de salată.
Deasupra, presari pătrunjel verde măruntit.
Pofta buna!