Gaina umpluta cu ficat
PrinteazaGaina umpluta cu ficat din: gaina, ficat, unt, ceapa, ciuperci, cartof, ou, nuci, vin alb sec, ulei de masline, sare, piper.
- 1 gaina
- 4 ficatei de pasare
- 100 g unt
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci
- 1 cartof mic
- 1 ou
- 5 nuci
- 150 ml vin alb sec
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior cu un prosop absorbant, o presari cu sare si piper, dupa gust, si o lasi la rece 20 de minute ca sa se condimenteze uniform.
Intre timp, calesti ceapa tocata, in unt bine incins, adaugi ciupercile taiate felii subtiri si cartoful taiat cubulete. Tragi de pe foc, lasi sa se raceasca, adaugi miezul de nuca zdrobit, oul batut, sare si piper dupa gust si amesteci.
Cu aceasta compozitie vei umple interiorul gainii, o cosi ca sa nu se desfaca in timpul prepararii si o asezi intr-o tava. O stropesti cu ulei de masline, adaugi vinul si dai la cuptor pentru 50 de minute.
Din cand in cand, stropesti cu sosul format in tava.
Intre timp, cureti cartofi (200-300 g), ii tai cuburi pe care le fierbi in apa cu sare si 2 linguri de ulei si ii aduci la masa ca garnitura.
Pofta buna!