Gaina umpluta cu legume

Printeaza

Gaina umpluta

Ingrediente:Gaina umpluta cu legume

  • 1 găină de 2-3 kg
  • 300 g carne de viţel
  • 300 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 1 legătură de mărar
  • cimbru
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper.

Într-o cratiţă, punem la călit ceapa şi morcovul tocate mărunt, apoi adăugăm carnea dată prin maşina de tocat, o călim până se schimbă la culoare, dăm deoparte, punem orezul bine spălat, ouăle, sarea, piperul, cimbrul şi mărarul.

Amestecăm bine şi umplem găina, după care o coasem cu aţă.

Într-o oală mare, punem apă, morcov, cartofi, ceapă, pătrunjel şi găina. Dăm la fiert, timp de una până la două ore, apoi punem găina în tavă cu ulei peste care turnăm un sos cu usturoi şi roşii făcut din mujdei usturoi, suc de roşii, sare, piper şi un pahar de vin.

Usturoiul se piseazăşi se amestecă cu sucul de roşii, sarea, piperul şi vinul.

Se pune găina la copt, şi din când în când, o udăm cu acest sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.