Gaina umpluta cu legume
PrinteazaGaina umpluta
- 1 găină de 2-3 kg
- 300 g carne de viţel
- 300 g carne de porc
- 2 cepe
- 100 g orez
- 1 morcov
- 2 ouă
- 1 legătură de mărar
- cimbru
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper.
Într-o cratiţă, punem la călit ceapa şi morcovul tocate mărunt, apoi adăugăm carnea dată prin maşina de tocat, o călim până se schimbă la culoare, dăm deoparte, punem orezul bine spălat, ouăle, sarea, piperul, cimbrul şi mărarul.
Amestecăm bine şi umplem găina, după care o coasem cu aţă.
Într-o oală mare, punem apă, morcov, cartofi, ceapă, pătrunjel şi găina. Dăm la fiert, timp de una până la două ore, apoi punem găina în tavă cu ulei peste care turnăm un sos cu usturoi şi roşii făcut din mujdei usturoi, suc de roşii, sare, piper şi un pahar de vin.
Usturoiul se piseazăşi se amestecă cu sucul de roşii, sarea, piperul şi vinul.
Se pune găina la copt, şi din când în când, o udăm cu acest sos.
Pofta buna!