Gaina umpluta cu migdale

Printeaza

Gaina umpluta cu migdale din: gaina, sare, piper, lamaie, migdale, stafide, chifla, ceapa, patrunjel, ou, unt, slanina, usturoi.

Ingrediente:Gaina_umpluta_cu_migdale

  • 1 găină potrivită
  • sare
  • piper
  • coajă rasă de lămâie
  • 50 g migdale tăiate în lung
  • 50 g stafide
  • 1 chiflă
  • 2 cepe
  • frunze de pătrunjel verde
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 4-5 felii de slănină
  • amestec de zarzavat uscat
  • 4-5 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Găina se curăţă bine, se spală. Cu un cuţit ascuţit se dezosează cu grijă, pentru ca pielea să rămână cât mai intactă, lăsând oase doar în pulpele inferioare şi în aripi, precum şi un strat subţire de carne de jur împrejurul pielii.

Se asezonează cu sare şi piper.

Carnea scoasă se taie de pe oase, se toacă, se asezonează cu sare, piper, coajă rasă de lămâie, se adaugă chifla înmuiată în apă şi stoarsă, migdalele tăiate în lung, stafidele, 1 ceapă mărunţită, frunzele de pătrunjel tocate şi oul, apoi se amestecă bine.

Se umple cu această compoziţie găina dezosată şi se coase cu atenţie pentru a nu ieşi umplutura. Se încinge untul într-o tigaie, şi se rumeneşte găina pe toate părţile.

Se scoate şi se pune într-o tavă, pe hârtie de copt, se înveleşte cu feliile de slănină, se presară cu amestecul de zarzavat uscat. Se pun, deasupra şi pe lângă găină felii de ceapă şi usturoiul.

Se toarnă o cană de apă şi se strânge hârtia în jurul găinii, se leăgă, după care se introduce în cuptorul fierbinte 1,5-2 ore. La sfârşit se desface hârtia şi se lasă găina la rumenit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.