Gaina umpluta cu paste si sunca
PrinteazaGaina umpluta cu paste si sunca din: gaina, taitei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, unt, supa de legume, boia dulce, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 gaina de aproximativ 1 1/2 kg
- 150 g taitei sau alte paste
- 100 g sunca presata
- 50 g cascaval
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- 50 g unt sau margarina
- 250 ml supa de legume
- 1 lingura boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine găina şi o usuci folosind un şervet, atât în interior, cât şi la exterior.
O presari cu un amestec de boia, sare şi piper.
Fierbi tăiţeii 10 minute, în apă cu sare, apoi îi scurgi în strecurătoare şi îi treci prin jet de apă rece.
Tai şunca în cubuleţe şi pătrunjelul mărunt. Razi mare caşcavalul.
Amesteci tăiţeii reci cu oul bătut, şunca, verdeaţa şi caşcavalul. Umpli găina cu amestecul pregătit, o aşezi într-o tavă şi o stropeşti cu untul topit.
Introduci tava în cuptor şi coci găina 1 1/2 ore, la foc mic spre mijlociu, timp în care o stropeşti periodic cu supă de legume.
Gaina umpluta cu paste si sunca
Pofta buna!