Gaina umpluta cu taitei

Printeaza

Gaina umpluta cu taitei din: gaina, taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare.

Ingrediente:Gaina umpluta cu taitei

  • 1 găină mijlocie
  • 150 g taiţei
  • 1 lingură ulei
  • 4 linguri unt
  • 3 linguri caşcaval ras
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Pui tăiţeii să fiarbă în apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei.

După ce au fiert pe jumătate, îi iei de pe foc, îi strecori şi îi ames­teci cu 2 linguri de unt şi cu caşcavalul ras.

Cureţi găina, o speli, o scurgi bine de apă, îndepărtezi aripile şi gâtul, apoi sărezi uşor în interior şi în exterior.

Umpli gaina cu tăiţei, o coşi şi o ungi cu puţin unt. Pui într-o cratiţă găina cu 2 linguri de unt şi o laşi să se frigă acoperit. Din când în când stropeşti găina cu sosul format.

Când găina este bine frip­tă, iei capacul şi mai laşi la cuptor 10-15 minute, ca să se rumenească frumos şi să prindă o crustă aurie.

Apoi scoţi găina din cratiţă. Tai aţa cu care a fost cusută şi o aşezi pe un platou.

E bună cât e fierbinte, consumată cu sosul format în cratiţă.

 

 

Gaina umpluta cu taitei

 

 

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Rasol de gaina in sos de hrean

Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • gaina umpluta cu taitei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.