Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]
Gaina umpluta cu taitei
PrinteazaGaina umpluta cu taitei din: gaina, taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare.
- 1 găină mijlocie
- 150 g taiţei
- 1 lingură ulei
- 4 linguri unt
- 3 linguri caşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Pui tăiţeii să fiarbă în apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei.
După ce au fiert pe jumătate, îi iei de pe foc, îi strecori şi îi amesteci cu 2 linguri de unt şi cu caşcavalul ras.
Cureţi găina, o speli, o scurgi bine de apă, îndepărtezi aripile şi gâtul, apoi sărezi uşor în interior şi în exterior.
Umpli gaina cu tăiţei, o coşi şi o ungi cu puţin unt. Pui într-o cratiţă găina cu 2 linguri de unt şi o laşi să se frigă acoperit. Din când în când stropeşti găina cu sosul format.
Când găina este bine friptă, iei capacul şi mai laşi la cuptor 10-15 minute, ca să se rumenească frumos şi să prindă o crustă aurie.
Apoi scoţi găina din cratiţă. Tai aţa cu care a fost cusută şi o aşezi pe un platou.
E bună cât e fierbinte, consumată cu sosul format în cratiţă.
Gaina umpluta cu taitei
Rasol de gaina in sos de hrean
Rasol de gaina cu sos de hrean din: gaina, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, zahar, unt, faina, sare, hrean. Ingrediente: 1 găină sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gaina umpluta cu taitei