Galantina de peşte
PrinteazaGalantina de peşte
- 2 kg peşte
- 200 g franzelă
- 100 g lămîie
- 1 g piper
- 30 g sare
- 100 g aspic
- 500 g sos remulad
Mod de preparare:
Pentru galantina de peşte se preferă peşte alb ca şalău, ştiucă, cod sau stavrizi.Se curăţă peştele şi se alege de pe oase toată carnea, se adaugă franzelă înmuiată şi bine stoarsă şi se trece prin maşina de tocat cu sita mai rară.
Se adaugă sarea şi piperul, după gust, şi la urmă zeama de lămîie. Se amestecă şi se pune la fiert (copt) într-o formă mică de chec care se intoduce în altă formă mai mare cu puţină apă ca să fiarbă în cuptor 20 — 30 minute.
Prin fierbere compoziţia se leagă; după ce s-a răcit se taie în porţii. Se poate decora şi glasa cu aspic; se serveşte cu sos remulad sau alt sos după gust.
Pofta buna!