Galatina de potarnichi cu garnitura de legume de sezon, aspic si salata de sezon
PrinteazaGalatina de potarnichi cu garnitura de legume de sezon, aspic si salata de sezon
- 1 potarniche mare
- 500 g came de porc sau căprioară
- 160 g limbă afumată fiartă
- 80 g slănină
- sare
- piper
- 1/2 păhărel coniac
- 1 albuş
- 1/2 pahar lapte
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală potarnichea, şi cu un cuţit tăios se scoate pielea cu carnea, începand din spate, cu băgare de seamă să nu se perforeze pielea. Separat se face tocătuta din carnea de porc şi cu resturile de carne ce se mai pot scoate de la piepţi şi pulpele de potarniche.
Se amestecă bine pe gheaţă cu sare, piper, coniac, lapte, apoi se mai adaugă limba şi slănina tăiate cubic şi se umple pielea de potarniche. Se leagă în mijloc şi în părţi cu sfoară subţire şi se frige la cuptor cu puţin unt şi 1 pahar supă, circa 45 minute.
Cînd este gata se taie felii şi se aşază pe platou garnisită cu legume de sezon ca mazăre, morcovi, varză de Bruxelles, cartofi noi cu verdeaţă.
Separat se serveşte la sosieră sos brun Madera. Dacă se serveşte rece, potarnichea se leagă într-un şervet şi se fierbe în apă cu sare, 1 ceapă, oasele de potarniche bine spălate timp de circa 45 minute. Se scoate, se dă la rece şi din zeamă se face aspic cu 10 foi gelatină, 1/2 pahar vin, 1 albuş, sare.
Se strecoară printr-un tifon şi se pune- la frigider. Cînd s-a răcit bine, se taie gelatina şi se aşază pe platou garnisită cu aspic şi verdeaţă.
Separat se serveşte o salată de sezon.
Pofta buna!