Gălbiori cu ouă jumări
PrinteazaO reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper.
- 250g gălbiori
- 4 ouă
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 50g caşcaval
- 3-4 fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă şi căliţi-i în ulei până când încep să se rumenească. Adăugati ceapa tocată mărunt şi usturoiul dat pe răzătoarea mică. Căliţi încă 1 minut la foc mic, apoi măriţi focul şi puneţi ouăle bătute bine cu praf de sare şi ceva piper.
Prăjiţi ouăle amestecându-le cu ciupercile, apoi, la final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare.
Serviţi preparatul cald, alături de 1 roşie tăiată în feliute.
Gălbiori cu ouă jumări
Pofta buna!