Galbiori cu usturoi

Printeaza

Galbiori cu usturoi din: galbiori, usturoi, frunze de patrunjel verde, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, otet, ulei de masline, sare grunjoasa.

Ingrediente:Galbiori_cu_usturoi

  • 2 kg galbiori
  • 2 capatani usturoi
  • frunze de patrunjel verde
  • 7-8 foi de dafin
  • 2 linguri boabe de piper
  • 1 legatura cimbru uscat
  • otet
  • 200 ml ulei de masline
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi gălbiorii, opăriţi-i 3 minute cu apă sărată clocotită şi lăsaţi-i să se scurgă bine pe un şervet. Pregătiţi borcane sterilizate şi puneţi în ele un strat de cimbru, câteva boabe de piper şi câte o foaie de dafin. Aşezaţi gălbiorii în borcane, fără să-i îndesaţi.

Printre ei puteţi pune frunze de pătrunjel verde. Fierbeţi 2,51 apă cu 200ml ulei, 3 linguri sare, piperul rămas şi căţeii de usturoi. Când lichidul clocoteşte, turnaţi-l fierbinte peste gălbiori. Scuturaţi borcanele, ca să iasă aerul dintre ingrediente şi legaţi borcanele sau închideţi-le cu capac.

Sterilizaţi borcanele prin fierbere – înfăşurate în ziare, sau punându-le în cuptorul încălzit, după ce s-a oprit focul. Pentru mai mare siguranţă, sterilizarea se repetă şi a doua zi.

Galbiori cu usturoi

Galbiori_cu_usturoi

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • galbiori murati
  • retete galbiori murati

1 comentariu

  1. Anonymous Coward

    Pentru sterilizare se pot pune borcanele intr-o tava umpluta cu apa, si da la cuptor pe temperatura minima, o jumatate de ora sau mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.