Galette (clatite) cu mere
PrinteazaGalette (clatite) cu mere din: faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper.
- 250 g făină de hrişcă
- 2 ouă
- sare
- 750 ml cidru
- 3 mere acrişoare
- 2 linguri de unt
- creme fraiche
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi cu cidrul, rezultând astfel un aluat omogen, care se lasă la dospit minim 20 de minute.
Se prăjesc fără ulei, într-o tigaie specială, 12 clătite mici şi subţiri, care se păstrează la cald.
Merele se spală, se şterg şi li se îndepărtează cotoarele. Se taie apoi inele, care se prăjesc în unt încins până se înmoaie.
Inelele de mere se scot pe o farfurie. Creme fraiche-ul se amestecă bine pentru a se omogeniza şi se presară pe deasupra piper proaspăt măcinat.
Se serveşte totulîmpreună cu clătitele.
Galette (clatite) cu mere
Pofta buna!
Imi plac clatitele cu mere