Pască cu Brânză Dulce: Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească din: faina, lapte, drojdie, zahar, oua, untsare, coaja de lamaie, branza de vaci, oua, smantana, esenta de vanilie, coaja de portocala Pască cu brânză este un desert emblematic pentru sărbătorile pascale din România, reprezentând bunătatea și generozitatea pe masa de sărbătoare. Preparată cu brânză dulce […]
Galette (clatite) cu mere
PrinteazaGalette (clatite) cu mere din: faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper.
Ingrediente:
- 250 g făină de hrişcă
- 2 ouă
- sare
- 750 ml cidru
- 3 mere acrişoare
- 2 linguri de unt
- creme fraiche
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi cu cidrul, rezultând astfel un aluat omogen, care se lasă la dospit minim 20 de minute.
prăjesc fără ulei, într-o tigaie specială, 12 clătite mici şi subţiri, care se păstrează la cald.
Merele se spală, se şterg şi li se îndepărtează cotoarele. Se taie apoi inele, care se prăjesc în unt încins până se înmoaie.
Inelele de mere se scot pe o farfurie. Creme fraiche-ul se amestecă bine pentru a se omogeniza şi se presară pe deasupra piper proaspăt măcinat.
serveşte totulîmpreună cu clătitele.
Galette (clatite) cu mere
Pofta buna!
Pască cu Brânză Dulce: Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească
Imi plac clatitele cu mere