Galette des rois Galette des Rois este versiunea franţuzească a prăjiturii „de a douăsprezecea noapte”, care se pregăteşte în diverse variante în întregul spaţiu religios creştin, încă din Evul Mediu. Prăjitura este servită în a 12-a zi după Crăciun, ziua în care cei trei magi au ajuns la Betleem, pentru a-l slăvi pe Pruncul lisus. […]
Galette de prune
PrinteazaGalette de prune din: prune, sirop de artar, faina de secara, extract de vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cimbru, fulgi de ovaz, sare de mare, ulei de cocos, apa.
- 2 cani de prune feliate
- 4 linguri de sirop de artar
- 3 sferturi de cana de faina de secara
- o lingurita de extract de vanilie
- coaja unei lamai
- jumatate de lingurita de scortisoara
- jumatate de lingurita de cimbru uscat
- o cana de fulgi de ovaz
- un varf de lingurita de sare de mare
- jumatate de cana de ulei de cocos rece
- un sfert de cana de apa rece
Mod de preparare:
Pisaţi fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie până devin făină. Adăugaţi jumătate de cană de făină de secară şi sare si amestecaţi bine.
Adăugaţi uleiul de cocos şi amestecaţi din nou, apoi adăugaţi 2 linguri de sirop de arţar, amestecaţi şi completaţi cu apă până se transformă în aluat.
Intindeti aluatul, acoperiţi cu folie de plastic şi dati la frigider cel puţin 30 de minute.
Intre timp, amestecaţi feliile de prune cu restul de făină, sirop de arţar, vanilia, scorţişoara, coaja de lămâie şi cimbru.
Preîncălziti cuptorul la 170 grade Celsius.
Tăiaţi aluatul într-o formă rotundă, aranjaţi feliile de prune deasupra şi adunaţi puţin marginile aluatului spre centru.
Coaceti 30 – 35 de minute, până se rumeneşte.
Galette de prune
Pofta buna!
Galette (clatite) cu mere din: faina de hrisca, oua, sare, cidru, mere, creme fraiche, piper. Ingrediente: 250 g făină de hrişcă 2 ouă sare 750 ml cidru 3 mere acrişoare 2 linguri de unt creme fraiche piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Făina se amestecă cu ouăle, cu o priză sănătoasă de sare şi […]
Pofta buna!