Galuste cu bacon si spanac

Printeaza

Galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua, faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 kg spanac proaspat
  • 150 g bacon
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • rozmarin
  • cimbru
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Galuste cu bacon si spanac: Speli spanacul sub jet de apă rece, îl scurgi bine şi îl opăreşti în apă cu sare. îl laşi să se scurgă, apoi îl toci mărunt. Separat, fierbi cartofii în apă cu sare, îi scurgi şi îi pa¬sezi împreună cu untul. Tai baconul cubuleţe şi le rumeneşti uşor, apoi scurgi grăsimea.

Amesteci spanacul, piure- ul de cartofi, baconul, ouăle bătute uşor, făina, ierburi aromate, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută modelezi între palme găluşte, pe care le treci prin făină şi apoi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafaţă sunt gata.

Scoţi găluştele cu spumiera şi le laşi la scurs într-o strecurătoare. Le serveşti calde, ca atare, ori presărate cu caşcaval sau parmezan ras. Găluştele cu spanac pot fi servite şi ca garnitură la preparate cu sos sau la fripturi.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.