Galuste cu prune si scortisoara in pesmet din: cartofi, oua, faina, unt, pesmet, zahar, scortisoara, prune. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 ouă 300 g făină 4 linguri unt 200 g pesmet 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară un praf sare 300 g prune Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în coajă, se […]
Galuste de branza cu fulgi de ovaz
PrinteazaGaluste de branza cu fulgi de ovaz din: oua, branza dulce degresata, fulgi de ovaz, oua, pesmet alb, unt, smantana, coaja de lamaie, zahar pudra.
- 3 oua
- 500 g branza dulce degresata
- 100 g fulgi de ovaz
- 3 oua
- 40 g pesmet alb
- 100 g unt
- 100 ml smantana de 12% grasime
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingurita zahar pudra
Mod de preparare:
Pasezi branza dulce prin sita sau cu furculita, într-un castron.
O amesteci împreună cu ouăle, coaja rasă de lămâie, zahărul şi fulgii de ovăz.
Laşi compoziţia să se odihnească în frigider, pentru aproximativ 30 de minute.
Iei câte o lingură din compoziţie şi modelezi sfere, cu mâinile umede, apoi le aplatizezi şi le pui la fiert în apă uşor sărată.
Prăjeşti puţin pesmetul, într-o tigaie fără ulei.
Când s-a rumenit, pui untul şi amesteci uşor.
Scoţi găluştele cu o paletă, le scurgi bine şi le rostogoleşti prin pesmet.
Le oferi spre consum călduţe, cu smântână.
Galuste de branza cu fulgi de ovaz
Pofta buna!
poate iti place si:
Galuste de pesmet cu sos
Galuste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu zahăr 4-5 linguri cu pesmet 1 pahar cu vin alb 3 linguri cu zahăr tos 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere sare 1 cană cu ulei Mod de preparare: Spălăm ouăle, le spargem în castron şi […]
Pofta buna!