Galuste cu caise si scortisoara

Printeaza

Galuste cu caise si scortisoara din: cartofi făinoşi, caise, făină, ouă, sare, scorţişoară, unt, zahăr cubic, pesmet, zahăr pudră.

Ingrediente:Galuste cu caise si scortisoara

  • 1 kg cartofi făinoşi
  • 15 caise mici, foarte coapte (750 g)
  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 8 linguri unt
  • 16 cubuleţe zahăr cubic
  • 6 linguri pesmet
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Pui într-o oală mai multă apă la fiert. Speli cartofii şi îi laşi să fiarbă timp de 20-30 de minute în coajă. între timp, opăreşti caisele scurt, în apă clocotită, le scurgi şi le cureţi de coajă. Apoi tai caisele în jumătate şi le scoţi sâmburii.

Scurgi cartofii, îi treci prin apă rece, îi cureţi şi îi treci, încă fierbinţi, prin presa de cartofi. Laşi cartofii să se răcească puţin. Amesteci făina şi ouăle în compoziţia de cartofi şi condimentezi cu un praf de sare şi de scorţişoară.

Topeşti 3 linguri de unt, îl laşi să se răcească puţin şi îl adaugi în compoziţia de mai sus. Modelezi un rulou de circa 5 cm grosime din compoziţia de mai sus şi îl împărţi în 16 bucăţi egale. Aplatizezi cele 16 bucăţi în podul palmei.

Inţepi jumătăţile de caise de câteva ori cu furculiţa şi introduci câte 1 cub de zahăr în 16 jumătăţi de caise. Formezi din nou caisele întregi cu celelalte jumătăţi şi le înveleşti în câte un cerc din alu­atul de cartofi. Cu mâinile umede, modelezi găluştele.

Pui mai multă apă la fiert într-o oală cu puţină seare. Pui găluştele pentru 10-15 minute în apă şi le laşi să fiarbă până se ridică la suprafaţă. Scoţi apoi găluştele cu o spumieră, le treci scurt prin apă rece şi le laşi să se scurgă.

Topeşti restul de unt într-o tigaie, pui pesmetul şi laşi să se rumenească uşor. Tăvăleşti găluştele prin pesmet, apoi le presari prin zahăr pudră şi le serveşti. Sunt delicioase!

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Au fost bune galustele astea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.