Galuste cu caise
PrinteazaO reteta de galuste cu caise din: cartofi, caise, faina, pesmet, unt, ou, zahar si sare.
- 500 g cartofi
- 12 caise
- 165 g faina
- 100 g pesmet
- 120 g unt
- 1 ou
- zahar
- sare
Mod de preparare:
Pune seara cartofii la fiert în coajă în apă cu sare. Lasă-i să se răcească şi curăţă-i.Adoua zi, dă-i prin maşina de tocat şi pune-i într-un castron. Cerne făina deasupra, adaugă un praf de sare, 20 g de unt şi oul. Frământă un aluat omogen, care să nu se lipească de mâini.
Dă-i formă de sul şi taie-l în 12 părţi egale. Spală şi şterge caisele cu un prosop de hârtie, apoi scoate sâmburele, fără să rupi caisa de tot. Aplatizează în podul palmei o bucată de aluat, pune în mijloc fructul şi dă-i o formă rotundă. Procedează la fel până ce termini cele două ingrediente.
Pune pe foc o oală cu apă şi un praf de sare. Când dă în clocot, adaugă toate găluştele formate şi lasă-le 12-15 minute, între timp, încinge 100 g de unt într-o tigaie adâncă, pune pesmetul şi aureşte-l cât să capete o culoare apetisantă.
Dă deoparte. Scoate găluştele cu sita, două câte două. Tăvăleşte-le prin pesmet şi pudrează cu zahăr.
Galuste cu caise
Pofta buna!