Galuste cu caise

Printeaza

O reteta de galuste cu caise din: cartofi, caise, faina, pesmet, unt, ou, zahar si sare.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 12 caise
  • 165 g faina
  • 100 g pesmet
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune seara cartofii la fiert în coajă în apă cu sare. Lasă-i să se răceas­că şi curăţă-i.Adoua zi, dă-i prin maşina de tocat şi pune-i într-un castron. Cerne făina deasupra, adaugă un praf de sare, 20 g de unt şi oul. Frământă un aluat omogen, care să nu se lipească de mâini.

Dă-i formă de sul şi taie-l în 12 părţi egale. Spală şi şterge caisele cu un prosop de hârtie, apoi scoate sâmburele, fără să rupi caisa de tot. Aplatizează în podul palmei o bucată de aluat, pune în mijloc fructul şi dă-i o formă rotundă. Procedează la fel până ce termini cele două ingrediente.

Pune pe foc o oală cu apă şi un praf de sare. Când dă în clocot, adaugă toate găluştele formate şi lasă-le 12-15 minute, între timp, încinge 100 g de unt într-o tigaie adâncă, pune pesmetul şi aureşte-l cât să capete o culoare apetisantă.

Dă deoparte. Scoate găluştele cu sita, două câte două. Tăvăleşte-le prin pesmet şi pudrează cu zahăr.

Galuste cu caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.