Galuste cu capsuni si scortisora
PrinteazaGaluste cu capsuni si scortisora din: cartofi, sare, ulei, faina, oua, capsuni, pesmet, zahar, scortisoara.
Ingrediente:
- 600 g cartofi
- 1 praf de sare
- 4 linguri ulei
- 200 g făină
- 2 ouă
- 500 g căpşuni
- 100 g unt
- 100 g pesmet
- 150 g zahăr
- scorţişoară
Mod de preparare:
Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs.
Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, iar după ce intră cu uşurinţă furculiţa în ei îi scurgi şi-i laşi la răcit.
Ii descojeşti şi-i pasezi ca pentru piure. încorporezi ouăle, uleiul, făina în ploaie şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l împărţi în bucăţi egale. înfăşori fiecare căpşună în aluat.
Pui la fiert, într-o cratiţă, apă cu sare şi când clocoteşte dai drumul la găluşte. Sunt fierte când se ridică la suprafaţă.
Separat, topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti pesmetul. Treci găluştile prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.
Galuste cu capsuni si scortisora
Pofta buna!