Galuste cu capsuni si scortisora

Printeaza

Galuste cu capsuni si scortisora din: cartofi, sare, ulei, faina, oua, capsuni, pesmet, zahar, scortisoara.

 

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • 500 g căpşuni
  • 100 g unt
  • 100 g pesmet
  • 150 g zahăr
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs.

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, iar după ce intră cu uşurinţă furculiţa în ei îi scurgi şi-i laşi la ră­cit.

Ii descojeşti şi-i pasezi ca pentru piure. încorpo­rezi ouăle, uleiul, făina în ploaie şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l împărţi în bucăţi egale. înfăşori fiecare căpşună în aluat.

Pui la fiert, într-o cratiţă, apă cu sare şi când clo­coteşte dai drumul la găluşte. Sunt fierte când se ridică la suprafaţă.

Separat, topeşti untul într-o tigaie şi prăjeşti pesmetul. Treci găluştile prin pesmetul amestecat cu zahăr şi scorţişoară.

Galuste cu capsuni si scortisora

Galuste_cu_capsuni_si_scortisora

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.