Găluşte de cartofi cu gem de prune

Printeaza

Găluşte de cartofi cu gem de prune din: cartofi, branza de vaci, faina, ou, sare, unt, cas dulce, faina, zahar, gem de prune, sare, scortisoara, rom.

Ingrediente:Galuste_de_cartofi_cu_gem_de_prune

  • 500 g cartofi
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri unt topit
  • 250 g cas dulce

sos:

  • 40 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 200 g gem de prune
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri rom

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, 15-20 min. Se lasă să se răcească, se decojesc şi se pasează; se amestecă împreună cu brânza de vaci, făina, oul şi sarea. Se frământă un aluat moale, care nu se lipeşte.

Se introduce o lingură în unt topit şi se scot găluşte de aluat; se aşază într-o cratiţă unsă. Se coc cca 20 min. în cuptorul încins în prealabil la 200 °C.

Intre timp, se topeşte untul şi se căleşte înăuntru făina; se toarnă jumătate de cană cu apă şi se înglobează gemul de prune. Se adaugă zahăr, sare şi scorţişoară; se lasă să fiarbă cca 10 min. Apoi se încorporeză romul.

Găluştele se repartizează pe farfurii, se stropesc cu sos şi se servesc cu caş dulce zdrobit cu furculiţa. Se poate presăra zahăr pudră şi se poate turna unt topit. Se serveşte alături compot de fructe.

Găluşte de cartofi cu gem de prune

Galuste_de_cartofi_cu_gem_de_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.