Galuste de cartofi cu prune si mac
PrinteazaGaluste de cartofi cu prune si mac din: cartofi rosii, faina, mac, prune, zahar, zahar vanilat, ulei, sare, gris, oua.
- 1/2 kg cartofi rosii
- 100 g faina
- 3 linguri mac
- 6 prune fara samburi
- zahar dupa gust
- 1 plic zahar vanilat
- 4-5 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 40 g gris
- 2 oua
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi scoţi din apă şi-i laşi să se răcească.
Intr-o tigaie încingi uleiul, adaugi macul şi laşi pe foc 1-2 minute. Dai deoparte şi adaugi zahărul vanilat şi zahăr, după gust.
Cureţi cartofii şi-i dai prin maşina de tocat, adaugi grisul, ouăle, unul câte unul, sare după gust şi făina puţin câte puţin, frământând bine.
Când obţii un aluat elas-tic, puţin lipicios, îl rulezi şi-l tai în bucăţi egale, de mărimea unei nuci verzi.
Pui la clocotit o oală cu apă. Treci mâinile prin făină, iei o bucată de aluat, o aplatizezi, pui o prună în ea şi înfăşori aluatul.
Când apa începesă fiarbă, pui găluştele şi le laşi până se ridică la suprfaţă, dar nu mai mult de 5-6 minute.
Le scoţi cu spumiera şi le dai prin mac.
Galuste de cartofi cu prune si mac
Pofta buna!