Găluşte de cartofi in sos de ciuperci cu verdeata
PrinteazaGăluşte de cartofi in sos de ciuperci cu verdeata din: ceapa, ulei, galuste de cartofi, patrunjel, galbenus, piper roz, ciuperci uscate, lapte, amidon, smantana.
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 plic compozitie pentru galuste de cartofi
- 3 lingurite patrunjel uscat
- 1 galbenus
- piper roz macinat
sos:
- 40 g ciuperci uscate
- 150 ml lapte
- 1 lingua amidon
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Se acoperă ciupercile cu apă și se lasă să se înmoaie cca 30 min. Se pun apoi la fiert în apa lor și se fierb fără capac, până ce lichidul își reduce volumul la o treime. Se prăjește ceapa tocată și se se lasă să se răcească.
Pentru sos, se toarnă laptele într-o crăticioară, se adaugă amidonul dizolvat într-o ceașcă de apă și se înglobează cu telul.
Se fierbe puțin la foc moale. Se adaugă apoi ciupercile cu tot cu lichidul lor, urmate de smântână, sare și piper.
Se fierb la foc moale cca 15 min., amestecând din când în când. Se păstrează sosul la cald.
Se așază într-un castron aluatul de găluște preparat conform indicațiilor de pe ambalaj; se adaugă pătrunjel, gălbenuș și ceapă prăjită, eventual și puțină apă rece.
Se pune la fiert apă cu un praf de sare. Pe planșeta tapetată cu făină se modelează rulouri mici de aluat, care se taie felii.
Fiecare felie se aplatizează cu furculița și se pun găluștele obținute la fiert în apă clocotită.
Se reduce focul și se fierb găluștele 4 min., până urcă la suprafață.
Se scot găluștele cu spumiera, se așază pe farfurii și se toarnă sos de ciuperci; se presară piper.
Găluşte de cartofi in sos de ciuperci cu verdeata
Pofta buna!