Galuste cu cirese

Printeaza

Galuste cu cirese din: lapte, unt, gris, zahar, vanilie, oua, pesmet, scortisoara, cirese, vin rosu, suc de cirese, coacaze, rachiu, frunze de menta.

Ingrediente:

Pentru aluat:Galuste cu cirese

  • 500 ml lapte
  • 120 g unt
  • 125 g gris
  • 3 linguri zahăr
  • 1 vanilie
  • 2 ouă
  • 2 ceşti pesmet
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 3 linguri zahăr
  • zahăr pudră

Pentru siropul de cireşe:

  • 500 g cireşe
  • 100 g zahăr
  • 100 ml vin roşu
  • 100 ml suc de cireşe
  • 2 linguri rachiu de cireşe
  • 2 linguri de coacăze roşii
  • 2 linguriţe amidon alimentar
  • frunze de mentă verde pentru ornat

Preparare

Aluatul de găluşte:

Laptele, untul, zahărul şi o jumătate de păstaie de vanilie se omogenizează într-un vas, la foc mic. Se ia vasul de pe aragaz şi se adaugă grisul, amestecând continuu cu telul.

Se lasă la răcit 5 minute. Se îndepărtează bucata de vanilie. Ouăle se bat bine şi se adaugă în compoziţia răcită. Din acest aluat se modelează găluşte care se umplu cu câte o cireaşă fără sâmbure, într-un vas mai mare se pune la fiert apă cu puţină sare.

Când începe să dea în clocot, se pun găluştele cu cireşe şi se lasă să fiarbă circa 15 minute, între timp, se amestecă pesmetul cu scorţişoara şi 3 linguri de zahăr .în acest amestec, se tăvălesc găluştele fierte, care apoi se pun pe platou şi se pudrează cu zahăr.

Se servesc cu un sos cu cireşe, care se prepară astfel:

Se caramelizează 100 g zahăr, se stinge cu vin roşu şi suc de cireşe. Se adaugă a doua jumătate de baton de vanilie şi restul de cireşe. Se lasă 5 minute pe foc.

Se adaugă 2 linguri de rachiu de cireşe, coacăzele mixate împreună cu amidonul, pentru a lega siropul. Se îndepărtează batonul de vanilie.

Găluştele se ornează cu frunze de mentă proaspete şi se servesc cu acest sos de cireşe alături.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • galuste cu cirese

1 comentariu

  1. Nu am mai facut pana acum galuste cu cirese. Sigur o sa incerc. Cred ca o sa pun si niste visine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.