Galuste cu ciuperci
PrinteazaGaluste cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa, ulei, ardei gras.
pentru galuste:
- 500 g cartofi
- 150 g gris
- 150 g faina
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 250 g ciuperci
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 1 ardei gras rosu
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. Ii laşi la răcit. Tai ardeiul cubuleţe şi ciupercile bucăţele.
O ceapă tăiată julien o pui la călit 5 minute în uleiul încins. Adaugi ciupercile şi ardeiul şi laşi 5-10 minute. Potriveşti de sare şi piper.
Cureţi cartofii de coajă şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Ii amesteci cu făina şi grişul până obţii o pastă omogenă.
Intinzi din aluat şi umpli cu compoziţia. Acoperi apoi până se formează găluşca. Le pui la fiert şi le laşi 20-25 de minute până se ridică la suprafaţă.
Ai grijă să nu clocotească apa pentru a nu se sparge. Separat, pui la rumenit restul de ceapă, pe care o aşezi peste fiecare găluşcă.
Galuste cu ciuperci
Pofta buna!
O sa fac, bravo
Merg incercate galustele astea