Galuste cu ciuperci

Printeaza

Galuste cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa, ulei, ardei gras.

Ingrediente:Galuste_cu_ciuperci

pentru galuste:

  • 500 g cartofi
  • 150 g gris
  • 150 g faina
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1 ardei gras rosu

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă până se înmoaie. Ii laşi la răcit. Tai ardeiul cubuleţe şi ciupercile bucăţele.

O ceapă tăiată julien o pui la călit 5 minute în uleiul încins. Adaugi ciupercile şi ardeiul şi laşi 5-10 minute. Potriveşti de sare şi piper.

Cureţi cartofii de coajă şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Ii amesteci cu făina şi grişul până obţii o pastă omogenă.

Intinzi din aluat şi umpli cu compoziţia. Acoperi apoi până se formează găluşca. Le pui la fiert şi le laşi 20-25 de minute până se ridică la suprafaţă.

Ai grijă să nu clocotească apa pentru a nu se sparge. Separat, pui la rumenit restul de ceapă, pe care o aşezi peste fiecare găluşcă.

Galuste cu ciuperci

Galuste_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Merg incercate galustele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.