Găluşte cu compot de prune

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu: prune, scortisoara, cuisoare, zahar tos, lamaie, unt, sare, oua, crema de branza dulce, paine alba, smantana, faina, unt, pesmet.

Ingrediente pentru compotul de prune:Galuste_cu_compot_de_prune

  • un kg prune
  • un beţişor de scorţişoară
  • câteva cuişoare
  • 200 g zahăr tos
  • zea­ma şi coaja de la o lămâie

Ingrediente găluşte:

  • 100 g unt
  • coajă rasă de la o lămâie
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 ouă
  • 200 g cremă de brânză dulce
  • 200 g pâine albă (fără coajă)
  • 150 g smântână
  • 120 g făină
  • 100 g unt
  • 80 g pesmet

Mod de preparare:

Pentru a face compotul de prune se înjumătăţesc prunele şi li se scot sâmburii. Se pun mirodeniile într-un săculeţ de pânză, se leagă şi se lasă la fiert într-un vas cu 150 ml apă, împreună cu zahărul, coaja şi sucul de lămâie.

Se adaugă prunele şi se lasă să fiarbă 20 de minute, până când se înmoaie. Se îndepărtează săculeţul şi se lasă com­potul într-un loc rece. Pentru a prepara găluştele se amestecă untul împreună cu coaja de lămâie şi sarea până devine pufos. Se adaugă ouăle, brânza stoarsă.

Se taie pâine în cubuleţe şi se pune împreună cu smântână şi făina în com­poziţia pentru găluşte. Se lasă deoparte -timp de 20 de minute. Se formează gă­luşte de dimensiunea unei mingi de golf.

Se pune la fiert apă cu sare, se adaugă găluştele şi se lasă să fiarbă 12-15 de minute, până când se ridică la supra­faţă. Se iau din oală şi se lasă să se scurgă bine.

Se topeşte untul în tigaie, se căleşte pesmetul la foc mic, apoi se dau găluştele prin acest pesmet. Se servesc alături de compot de prune.

Găluşte cu compot de prune

Galuste_cu_compot_de_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.