Găluşte cu branză de vaci

Printeaza

Găluşte cu branză de vaci

Ingrediente:Găluşte cu branză de vaci

  • 100 g griş
  • 5 linguri pesmet
  • 3 ouă
  • 2 pachete brânză de vaci (400 g)
  • 1 legătură usturoi
  • nucşoară
  • 1 /2 pliculeţ praf de copt
  • 100 g unt
  • sare
  • 1 lingură suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Untul se freacă bine cu gălbenuşurile până devine o pastă spumoasă. Se adaugă brânza de vaci, grisul, pesmetul şi praful de copt, stins cu o lingură de suc de lămâie. Se condimentează cu nucşoară şi sare şi se frământă bine.

Albuşurile se bat spună şi se încorporează treptat. Frunzele de usturoi crude se înăbuşă puţin şi se pun în aluatul cu brânză. Se formează găluşte rotunde, care se fierb în apă cu sare, aproximativ 15 minute.

Se scot cu spumiera şi se aşază cu grijă pe un platou. Sunt delicioase şi se servesc cu garnitură de cartofi natur.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.