Galuste cu capsuni si mac
PrinteazaGaluste cu capsuni si mac din: urda, faina, unt, zahar, coaja de lamaie, ou, capsuni, zahar vanilat, mac.
- 200 g urda
- 100 g faina
- 3 linguri unt
- 3-4 linguri zahar
- coaja rasa de la 1/4 lamaie
- 1 ou
- 10 capsuni
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g mac
Mod de preparare:
Intr-o oala mai adanca si larga pui apa la fiert. Macini macul cu 1 lingura de zahar. Freci urda cu 2-3 linguri zahar, 1 lingura unt si coaja de lamaie. Adaugi oul si omogenizezi. Presari apoi faina si amesteci iar bine.
Cureti capsunile de codite, le speli si le scurgi pe servetele de bucatarie. Le presari apoi cu zaharul vanilat. Iei cate o lingura de aluat si formezi o bila. Aplatizezi bine in palma, sa ia forma de disc. Asezi o capsuna in centru, apoi inchizi aluatul din jurul ei si rulezi in palme sub forma de bila.
Pui galustele formate in apa care fierbe, dar data la foc mic, sa nu mai clocoteasca. Le fierbi aproximativ 5 minute, pana se ridica la suprafata. Incingi restul de unt intr-o tigaie. Scoti galustele din apa cu o paleta cu gauri, le scurgi bine si le pui in unt.
Le prajesti in unt 2 minute, pe toate partile. Treci galustele prin macul macinat. Asezi galustele cu capsuni pe un platou si presari putin zahar pudra deasupra. Intre ele poti aseza capsuni proaspete.
Galuste cu capsuni si mac
Pofta buna!