Galuste cu cascaval in sos
PrinteazaGaluste cu cascaval in sos din: cartofi albi, sare, oua, gris, piper, nucsoara, ciuperci de padure, rosii, ceapa, usturoi, bacon afumat, ulei, unt, smantana, cascaval.
- 700 g cartofi albi
- sare
- 3 oua
- circa 75 g gris
- piper
- nucsoara rasa
- 250 g iutari galbiori (ciuperci de padure)
- 250 g rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 35 g bacon afumat
- 1 lingurita ulei
- 1 lingura unt
- 200 g smantana
- 75 g cascaval moale
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb 30 min. în apa cu sare. Se scurg, se decojesc cât sunt fierbini si se paseaza; se lasa sa se raceasca. Se înglobează ouăle şi smântână şi se lasă să fiarbă la foc grisul, astfel încât să ia naştere o compoziţie modelabilă.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se acoperă şi se lasă să se odihnească cca 15 min. Se curăţă ciupercile şi eventual se taie bucăţi. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se curăţă de seminţe; se taie pulpa cuburi. Se toaca ceapa, usturoiul si se taie marunt baconul.
Se incing uleiul si untul; se prajeste baconul. Se adauga ceapa, usturoiul si ciupercile si se calesc putin. Se toarna smantana si se lasa sa fiarba la foc moale circa 10-15 minute. Se taie cuburi cascavalul. Se modeleaza din aluat bile de 7 cm diametru si se apasa pe ele cate un cub de branza, care se inveleste in aluat.
Se modeleaza galuste. Se da in clocot o cantitate mare de apa cu sare, apoi se reduce focul si se pun galustele la fiert la foc moale circa 10 minute pana ce urca la suprafata.
Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Se inglobeaza rosiile in sos si se condimenteaza. Se serveste cu galuste.
Galuste cu cascaval in sos
Pofta buna!