Galuste cu fructe

Printeaza

Galuste cu fructe din: cartofi, faina, sare, ou, unt, pesmet, fructe.

Ingrediente:Galuste_cu_fructe

  • 500 g cartofi albi
  • 170 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 120 g unt
  • 70 g pesmet
  • 700 g fructe (sau 12 caise)

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii şi fierbeţi-i foarte bine. Decojiţi cartofii şi zdrobiţi-i foarte bine sau daţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi-i cu făina şi sarea, apoi faceţi o adâncitură în mijlocul masei de cartofi; puneţi ou în adâncitură şi 20 g unt, în bucăţele.

Frământaţi rapid aluatul, ciupindu-l din când în când, fără să mai adăugaţi făină. Rulaţi aluatul în formă de sul grosuţ. Dacă umpleţi găluştele cu caise sau prune, tăiaţi sulul în 12 bucăţi egale. Dacă folosiţi căpşune sau vişine, tăiaţi-l în 16-18 bucăţi. Curăţaţi de sâmburi caisele, prunele sau vişinele.

Modelând cu mâna pudrată cu făină, transformaţi în discuri fiecare bucată de aluat, puneţi în centru o caisă, o prună, 1-2 căpşuni sau 1 linguriţă de vişine. Infăşuraţi aluatul în jurul fructului, cât mai strâns, să nu rămână aer. Puneţi la fiert multă apă într-o cratiţă. Adăugaţi în apă cca 1 linguriţă de sare.

Când apa clocoteşte, adăugaţi pe rând găluştele, cu o lingură udă. Când apa clocoteşte din nou, reduceţi focul către mic şi învârtiţi găluştele în apă. între timp, într-o altă cratiţă mare, încingeţi restul de unt şi prăjiţi puţin pesmetul, amestecând mereu. Luaţi de pe foc şi păstraţi la cald.

După ce găluştele au fiert cca 15 min, scoateţi-le din apă cu spumiera şi puneţi-le în cratiţa cu pesmet. Scuturaţi cratiţa, să se acopere cât mai uniform găluştele cu pesmet, apoi aşezaţi-le pe un platou. Serviţi-le imediat, pudrate cu zahăr. în locul „glazurii” de pesmet, le puteţi servi doar pudrate cu zahăr.

Galuste cu fructe

Galuste_cu_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.