Găluşte cu magiun
PrinteazaO reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra.
- 500 g cartofi
- două gălbenuşuri
- 100 g făină
- 30 g griş
- o lingura cu ulei de floarea-soarelui
- un borcan magiun de prune
- 250 g miez de nucă
- 100 g -250 g pesmet
- scorţişoară
- două pliculeţe zahăr vanilat
- zahar pudră
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se spală şi se trec prin maşina de tocat. Se pun într-un vas şi se amestecă bine cu grişul, gălbenuşurile de ou, uleiul şi făina. Se pune apă la fiert într-o oală mai mare, se formează găluşte în care se pune magiun de prune amestecat cu miez de nucă tocat şi se fierb în apa clocotită.
Când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. Intr-o cratiţă se topeşte untul,se adauga zahărul vanilat şi pesmetul. Se amestecă şi se prăjeşte zei minute la foc mediu, apoi se pui într-un castron zahăr pudră, se intoduc în cuptor şi se ţin circa 10-35 minute.
Găluşte cu magiun
Pofta buna!