Găluşte cu magiun

Printeaza

O reteta delicioasa de galuste cu: carfofi, oua, faina, gris, ulei, magiun de prune, nuca, pesmet, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra.

Ingrediente:Găluşte cu magiun

  • 500 g cartofi
  • două gălbenuşuri
  • 100 g făină
  • 30 g griş
  • o lingura cu ulei de floarea-soarelui
  • un borcan magiun de prune
  • 250 g miez de nucă
  • 100 g -250 g pesmet
  • scorţişoară
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • zahar pudră

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, se spală şi se trec prin maşina de tocat. Se pun într-un vas şi se amestecă bine cu grişul, gălbenuşurile de ou, uleiul şi făina. Se pune apă la fiert într-o oală mai mare, se formează găluşte în care se pune magiun de prune amestecat cu miez de nucă tocat şi se fierb în apa clocotită.

Când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. Intr-o cratiţă se topeşte untul,se adauga zahărul vanilat şi pesmetul. Se amestecă şi se prăjeşte zei minute la foc mediu, apoi se pui într-un castron zahăr pudră, se intoduc în cuptor şi se ţin circa 10-35 minute.

Găluşte cu magiun

Găluşte cu magiun

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.