Galuste cu malai si parmezan
PrinteazaGaluste cu malai si parmezan din: malai, unt, parmezan, sare, pulpa de rosii, ceapa, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente galuste:
- 300 g malai fin
- 30 g unt
- 50 g parmezan
- sare
Ingrediente sos:
- 400 g pulpa de rosii
- 1/2 ceapa
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui să fiarbă 1 l apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugi mălaiul amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Laşi să fiarbă 40 minute amestecând la interval de 4-5 minute. Când e gata, cu focul stins pui untul şi parmezanul.
Verşi mămăliga pe o suprafaţă umedă şi cu o spatulă o întinzi într-un start de 2 cm. Laşi să se răcească timp în care prepari sosul aşa: cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească uşor în ulei. După ce prinde culoare, pui pulpa de roşii şi o foaie de dafin. Potriveşti de sare şi piper şi laşi la foc viu pentru 15 minute.
Cu gura unui pahar tai rondele din mămăligă şi pui rondelele într-un vas unt cu unt. Intre fiecare strat de rondele pui sucul de roşii. Deasupra pui câteva bucăţele de unt şi dai la cuptor să se gratineze pentru 15 minute.
Pofta buna!
Au iesit bune galustele?