Galuste cu nectarine

Printeaza

Galuste cu nectarine din: branza de vaci, gris, lamaie, nectarine, faina, oua, sare, graham, unt, zahar, scortisoara.
Ingrediente:Galuste cu nectarine

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g gris
  • 1 lamaie
  • 3 nectarine
  • 50 g faina
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet)
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara pisata

 

Mod de preparare:

Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva ore intr-o strecuratore fina sau intr-un tifon, dupa care se pune intr-un castron si se amesteca cu grisul, faina, oul, zaharul si sarea.

Se lasa aluatul sa stea 30 de minute, ca sa se umfle faina si grisul (aluatul trebuie sa fie bine legat daca este cazul, se mai adauga putina faina).

Se spala lamaia, se sterge, se da pe razatoarea fina, si coaja rasa se incorporeaza in aluat. Nectarinele se spala, se zvanta, se scot samburii, iar miezul se taie cubulete de circa 2 cm.

Se ia cate o bucata de aluat (cam cat un ou), se pune in palma, se turteste, se asaza pe ea 1-2 cubulete de nectarina si se formeaza galuste rotunde, care se fierb 15 minute intr-o oala cu apa multa (fara capac, la foc mic, fara ca apa sa clocoteasca tare).

Intre timp, se prajeste circa 2 minute miezul de paine sau pesmetul in untul incins, amestecand intruna.

Galustele se servesc in farfurii calde, cu pesmet prajit si presarate cu zahar si scortisoara.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.