Galuste cu peste

Printeaza

O reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov, ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara.

Ingrediente:Galuste cu peste

  • 500 g cartofi
  • două ouă
  • 250 g făină
  • 200 g varză creaţă
  • două conserve cu ton în ulei picant
  • un morcov
  • o ceapă
  • un sfert de ţelină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • nucşoară

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se descojesc şi se lasă să se răcească puţin. Se zdrobesc cu o furculiţă şi când sunt călduţi se amestecă bine cu ouăle, sare şi piper după gust.

Se adaugă făina treptat, până rezultă un aluat moale, dar nelipicios. Eventual se mai adaugă făină sau, dacă este prea tare, încă un ou.

Intr-o tigaie se pune la încins uleiul de la conserva de ton, morcovul şi ţelina curăţate de coajă şi date pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă varza creaţă tocată mărunt, se călesc până se înmoaie şi se pun într-o strecurătoare.

Se presează cu o lingură, ca să elimine uleiul în exces, se adaugă tonul şi se amestecă. Se ia câte o bucăţică din aluat, se apla­tizează, se pune compoziţie la mijloc şi se strânge aluatul sub formă de găluşcă.

Se fierbe în apă cu sare 10-15 minute, se scot cu o spumieră şi se aşază pe platou.

Galuste cu peste

Galuste cu peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.