Galuste cu peste
PrinteazaO reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov, ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara.
- 500 g cartofi
- două ouă
- 250 g făină
- 200 g varză creaţă
- două conserve cu ton în ulei picant
- un morcov
- o ceapă
- un sfert de ţelină
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână
- nucşoară
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se descojesc şi se lasă să se răcească puţin. Se zdrobesc cu o furculiţă şi când sunt călduţi se amestecă bine cu ouăle, sare şi piper după gust.
Se adaugă făina treptat, până rezultă un aluat moale, dar nelipicios. Eventual se mai adaugă făină sau, dacă este prea tare, încă un ou.
Intr-o tigaie se pune la încins uleiul de la conserva de ton, morcovul şi ţelina curăţate de coajă şi date pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă varza creaţă tocată mărunt, se călesc până se înmoaie şi se pun într-o strecurătoare.
Se presează cu o lingură, ca să elimine uleiul în exces, se adaugă tonul şi se amestecă. Se ia câte o bucăţică din aluat, se aplatizează, se pune compoziţie la mijloc şi se strânge aluatul sub formă de găluşcă.
Se fierbe în apă cu sare 10-15 minute, se scot cu o spumieră şi se aşază pe platou.
Galuste cu peste
Pofta buna!