Găluste cu prune si migdale
PrinteazaGăluste cu prune si migdale
- 1 kg cartofi
- 250 g făină
- 2 ouă
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg prune
- 100 g migdale măcinate
- 2 linguri pesmet
- 250 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine şi se dau prin maşina de tocat. Se adaugă făina, ouăle, sarea şi se frământă bine. Prunele se desfac în jumătăţi. Aluatul se rulează şi se taie fâşii egale. înainte de a fi introduse în aluat, prunele se tăvălesc prin zahăr, apoi se înveleşte fiecare prună în aluat.
Găluştele de mărimea unui ou se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb la foc mic 5-10 minute. Se amestecă zahărul cu migdalele şi se rumenesc puţin până capătă o culoare aurie. Găluştele se scot cu o spumieră din apă, se scurg şi se dau prin zahăr şi migdale.
Se pun pe un platou şi se pot servi ca atare sau cu sos de vanilie. Aluatul pentru găluşte cu prune poate fi umplut cu diverse fructe de sezon.
Poftă bună!